Ye Print kiest voor roll2roll

Ye Print (spreek uit: Jé Print) is een zelfstandig onderdeel van de familieonderneming van de familie Dhondt. Naast Thomas Dhondt (zaakvoerder van Ye Print) zijn ook zijn broer en neven actief in de diverse divisies van de 26 jaar oude familieonderneming.

In de afgelopen jaren heeft familie Dhondt verschillende vakbeurzen bezocht en zag zodoende hoe steeds meer leveranciers LED UV aanboden naast of in plaats van conventionele UV. De Agfa Anapurna RTR M3200i LED paste perfect in dit plaatje met oa de duoroll-functie waardoor de productiecapaciteit kon worden verhoogd.

Ye Print beschikt nu over meerdere printers en meerdere printtechnieken : solventprinters, latexprinters en nu ook de Agfa Anapurna RTR M3200i LED. Dit is de perfecte mix voor Ye Print want voor alle drie de technieken is er emplooi. Sommige substraten laten zich in meerdere technieken goed bedrukken. Nu kan er altijd de beste keuze worden gemaakt. Je moet daarbij volgens Thomas Dhondt naar het complete plaatje kijken van inktkosten, machinesnelheid en substraatkosten. Wat dat betreft heeft Agfa het volgens hem gemakkelijker gemaakt door vanaf het allereerste contact over deze nieuwe printer op transparante wijze te communiceren over alle kosten die gemoeid zijn met de exploitatie van de printer.