Waarom jouw bewegwijzering digitaal moet zijn - Ye Visual

Waarom jouw bewegwijzering digitaal moet zijn

Digitale bewegwijzering is de moderne manier om mensen van punt A naar punt B te brengen. We hebben het niet alleen over het vervangen van statische fysieke kaarten door statische digitale kaarten, we hebben het over interactieve bewegwijzering. Mensen gebruiken hun mobiele apparaten elke dag om zelf plaatsen te vinden en uw bewegwijzering moet hen een vergelijkbare ervaring geven.

De basis van digitale bewegwijzering

Touchscreen-kaarten, ofwel op interactieve digitale borden of interactieve bewegwijzeringkiosken, bieden een ‘selfservice’-benadering voor het probleem van het helpen van mensen bij het navigeren door een ruimte, een gebied, een gebouw of een campus.

Door het zoekproces in handen te krijgen, voelen mensen zich meer in control, wat voor hen leidt tot een positievere bezoekerservaring. Het bespaart uw organisatie ook tijd en geld, omdat er minder mensen zijn die de medewerkers om een ​​routebeschrijving vragen. Met de juiste combinatie van bewegwijzering en bewegwijzering zou je zelfs die lobbyinformatiebalie helemaal kunnen elimineren.

Kaarten kunnen niet alleen “u bent hier” weergeven, maar kunnen zelfs de beste route naar de beoogde bestemming uitstippelen. Sommige bewegwijzering van narrowcasting kan bezoekers zelfs in staat stellen de specifieke routebeschrijving die ze nodig hebben af ​​te drukken, of ze naar hun telefoon of tablet te laten sturen door middel van een QR-tag of sms. Hoge kwaliteit foto’s van oriëntatiepunten onderweg kunnen de navigatie ook vergemakkelijken.

Bewegwijzeringstekensystemen kunnen mappen bevatten die doorzoekbaar zijn op basis van de verschillende behoeften van het publiek – mensen, plaatsen, afdelingen, evenementen enzovoort. En u moet nadenken over hoe die directory-informatie wordt bijgewerkt. Kan het handmatig worden ingevoerd in een Excel-blad of zelfs in een aangepaste web-UI? Kun je XML, JSON gebruiken of verbinding maken met een database, zodat het systeem zich automatisch aanpast? Als het een database is, is dit een aangepaste database of kunt u er een gebruiken die al bestaat?

Digitale bewegwijzering ontwerpen

Als u nadenkt over bewegwijzeringontwerp, kunt u een plat ontwerp hebben, of een titel op een as, of 3D-kaarten. U wilt uw merkstijl matchen, maar u moet ook nadenken over alles wat relevant is voor een bezoeker en de informatie presenteren is de meest logische, intuïtieve manier.

Gebruik plattegronden voor specifieke gebouwen, campuskaarten voor grotere gebieden en integratie met zoiets als Google Maps voor nog grotere dekkingsgebieden. U moet ook rekening houden met ADA-voorschriften bij het ontwerpen van zowel de inhoud als het plaatsen van de fysieke tekens of kiosken. Is het hele display bijvoorbeeld op een hoogte gemonteerd waardoor het gemakkelijk te bereiken is in een rolstoel? Zo niet, dan wilt u knoppen onderaan het scherm toevoegen.

Digital Signage team

Om een uitgebreid digitaal bewegwijzersysteem in gebruik te nemen, heb je een team nodig. Meer dan waarschijnlijk zal het iemand omvatten om het hele project te beheren, een grafisch ontwerper, een ontwikkelaar of programmeur, input van marketing om ervoor te zorgen dat alles comfortabel binnen de merknormen past, en iemand van faciliteiten om kaarten en directory-items te leveren en te verifiëren.

Uw IT-mensen zullen waarschijnlijk ook betrokken zijn bij het implementeren van het wayfinding-systeem en het integreren met uw directory of database. Wij kunnen voor u het creatieve werk en het coderingswerk doen, in samenwerking met uw marketing, faciliteiten en IT-personeel om het gelanceerd te krijgen.

Combineer digital signage en bewegwijzering

Vergeet zeker niet dat digitale bewegwijzering ook digital signage is. Zo kan je alle extra’s die digital signage te bieden heeft aan je bewegwijzering toevoegen. Door touch screens te gebruiken, vergroot u uw bereik en geeft u mensen tegelijkertijd iets dat ze willen en nodig hebben.

Ook kunt u uw bewegwijzering promoten op uw traditionele digitale borden, en omgekeerd. Als u uw bewegwijzering hebt gemaakt in HMTL5 of een ander responsief platform, kunt u deze in een app integreren of mensen deze laten downloaden naar mobiele telefoons met een eenvoudige QR-tag of URL die wordt weergegeven in berichten op schermen in uw hele faciliteit. Als u niet over het budget voor touchscreen-kiosken beschikt, kunt u nog steeds de downloadbare versie aanbieden.

Wayfinding is een van de handigste dingen die u uw publiek kunt bieden, en een goed geplande digitale wayfinding-oplossing kan ook een kleine “wow-factor” bieden voor bezoekers van uw faciliteiten. Uw doel is om hun leven gemakkelijker te maken, tijd te besparen en de bezoekerservaring te verbeteren. Met de juiste digitale bewegwijzering kan dat.

Ye Visual
Ye Visual

Wij houden je graag op de hoogte met de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en evoluties in de markt.

Wil je meer weten, contacteer ons dan voor al jouw vragen!