Renting - Ye Visual

Renting & Leasing

Dankzij onze renting & leasing formules geniet je voor slechts een beperkt bedrag per maand van de nieuwste technologieën. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt.

Renting & leasing

Wat zijn de voordelen van renting & leasing?

1/ Wanneer je kiest voor de formules van renting of leasing geniet je voor slechts een beperkt bedrag per maand van de nieuwste technologieën.

2/ De integrale huurperiode is gelijk aan de garantieperiode van onze schermen, dus ben je 100% zeker van producten zonder gebreken (*).

3/ Op het einde van het contract kan je gaan voor een integrale vernieuwing van de schermen en steeds de concurrentie voor blijven.

4/ Je beschikt over meer eigen middelen die je kan gebruiken voor andere doeleinden.

(*) Bij een periode van maximaal 3 jaar en schade die te wijten is aan andere oorzaken dan foutief gebruik.

Renting & leasing

F.A.Q. - Veelgestelde vragen

Het beursgenoteerd bedrijf Grenke bestaat reeds meer dan 40 jaar en is de nummer 1 in de wereld op het vlak van small-ticket IT-leasing. Het is een is een multinationale groep van bedrijven die bovenop leasing van IT- en kantooruitrusting een betrouwbare partner is voor factoring en bankierdiensten voor zowel startups, middelgrote bedrijven en privépersonen.

Grenke is actief in 32 landen en heeft 4 vestigingen in België.

Grenke is louter de tussenpersoon voor de financiering van jouw project. Alle praktische zaken en afspraken worden geregeld met ons als leverancier. Uiteraard staan wij ook in voor de communicatie van Grenke naar jou toe, en brengen we alle nodige formaliteiten en documenten in orde.

Meer info kan je vinden op www.grenke.be

Bij leasing ben je economisch eigenaar van de schermen, zodat jij het gebruiksrecht ervan krijgt. De leasingmaatschappij blijft de juridisch eigenaar. Tijdens de looptijd van het leasingcontract betaal je een leasingvergoeding (incl. intresten) voor het gebruiksrecht. De schermen komen op de balans van je onderneming te staan, met een verhoging van de schuldgraad tot gevolg. Hier tegenover staat dat je op het einde van het contract de schermen kan aankopen voor maximaal 10%.

Bij renting blijft de leasingmaatschappij zowel de juridische als economische eigenaar, wat betekent dat hij eigenaar blijft. De schermen komen dus niet op de balans van jouw onderneming te staan. Er is dan ook geen verhoging van de schuldgraad, en de maandelijkse facturen worden gezien als onkosten. Toch eigenaar worden na renting? In overeenkomst met ons als leverancier kan je voor een fractie van het oorspronkelijk bedrag het scherm alsnog aankopen.

1/ Je laat de gehuurde goederen verzekeren, maar dat kan perfect via je eigen brandverzekering.

2/ Het contract (en dus de huur) vangt aan op de 1ste dag van het eerstvolgend trimester, volgend op de dag van levering. Daartussen wordt er een tussentijdse huur aangerekend.

3/ Er is een éénmalige administratieve kost van 75euro excl. BTW

4/ Bij renting zeg je op 3 maanden voor het einde van het contract met een aangetekend schrijven gericht aan Grenke – zoniet wordt het contract 6 maand verlengd. Bij leasing laat je bij met een aangetekend schrijven gericht aan Grenke 3 maanden voor het einde van het contract weten of je de koopoptie uitoefent, of als je wenst op te zeggen – zoniet wordt het contract 6 maand verlengd.

Telkens moet het gehuurde goed op het einde van de termijn worden terug bezorgd. Uiteraard is het in onderling overleg steeds mogelijk om de schermen voor een  klein percentage van de oorspronkelijke prijs alsnog aan te kopen van ons als leverancier.

Renting & leasing

Downloads

Heb je nog vragen?

Zijn nog niet al jouw vragen beantwoord of wil je meer info over renting & leasing? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!