Intuiface is nu ISO 27001 gecertificeerd. Waarom is dit belangrijk? - Ye Visual

Intuiface is nu ISO 27001 gecertificeerd. Waarom is dit belangrijk?

Intuiface is zojuist ISO 27001 gecertificeerd geworden. Waarom is dit zo belangrijk? Omdat de wereld van digital signage en informatiebeveiliging niet alleen hun pad hebben gekruist. Ze hebben hun armen in elkaar geslagen en zullen voor altijd onafscheidelijk zijn.

Intuiface is zojuist ISO/IEC 27001:2013 gecertificeerd geworden. Die intimiderende mix van letters en cijfers verwijst naar de wereldwijde standaard voor een informatiebeveiligingsmanagementsysteem, of ISMS. Het doel van een ISMS is om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gegevens te waarborgen. Het is een hoop werk en het kostte Intuiface 18 maanden om zich voor te bereiden op en te slagen voor de laatste audit.

Waarom is dit belangrijk? Omdat de wereld van digital signage en informatiebeveiliging niet alleen hun pad hebben gekruist. Ze hebben hun armen in elkaar geslagen en zullen voor altijd onafscheidelijk zijn.

Om te illustreren waarom, kunnen we dit benaderen vanuit een van de twee perspectieven:

  1. Vanuit het perspectief van ondernemingen die digital signage inzetten.
    Intuiface is een voorbeeld van de bredere trend om narrowcasting te introduceren die zich op intelligente wijze bewust is van zijn gebruikers en omgeving. Het doel van deze gevoeligheid is om (hyper)gepersonaliseerde ervaringen te creëren die gebruik maken van de kennis van het bedrijf, waardoor kleverige, zeer effectieve implementaties ontstaan die – op hun beurt – nuttige gegevens genereren voor zakelijk inzicht. Dit alles is alleen mogelijk als de onderneming een manier kan vinden om toegang te verlenen tot haar backoffice en tegelijkertijd de informatie die deze bevat en de privacy van de personen die door deze gegevens worden vertegenwoordigd, te beschermen. Dit kan alleen worden bereikt door middel van een formeel proces dat gegevens beschermt terwijl ze worden gedeeld. Dat is de rol van het ISMS en de reden waarom ISO 27001-certificering aan bekendheid heeft gewonnen. In feite zijn alle cloudhostingopties voor ondernemingen, zoals Amazon, Microsoft, Salesforce en Dropbox (om er een paar te noemen), al ISO 27001-gecertificeerd. Deze stap sijpelt door naar elke organisatie die gegevens van derden host.
  2. Vanuit het perspectief van integrators en leveranciers van digital signage
    Om gepersonaliseerde ervaringen te kunnen leveren, is het onvermijdelijk dat digital signage integrators en vendors privé-informatie detecteren, openen, manipuleren, weergeven, verzamelen en wegschrijven. Als, zoals hierboven opgemerkt, ondernemingen zichzelf de taak opleggen om het beheer van de informatiebeveiliging te verbeteren, zullen dienstverleners en leveranciers aan diezelfde vereisten moeten voldoen als ze zaken willen doen. Neem bijvoorbeeld Intuiface. Wij leveren en faciliteren opslag van ervaringen, verzamelen analytische gegevens en beheren licenties. Steeds vaker ontvangen wij vragenlijsten met meer dan 100 vragen om vast te stellen in hoeverre wij gegevens beveiligen en hoe goed onze aanpak aansluit bij de eisen van een prospect. Na ontvangst van de vragenlijst krijgen we te horen: “Als alternatief voor het invullen van de vragenlijst, kunt u gewoon uw ISO 27001-certificeringsreferenties verstrekken.” Certificering is een verzekeringspolis die een moderne, betrouwbare aanpak van gegevensbeveiliging garandeert.

Hoewel het geheimzinnig klinkt, is ISO 27001 aan het mainstreamen. Het is aan het veranderen van extravagantie in een tafel inzet, het minimum dat nodig is voor een integrator of Digital Signage leverancier om zijn diensten aan te bieden aan beveiligingsbewuste bedrijven. Naleving is dus technisch gezien optioneel, maar in de praktijk verplicht. Het goede nieuws is dat compliance niet alleen een reeks beste praktijken introduceert waarvan elke organisatie kan profiteren, maar ondernemingen ook de zekerheid geeft dat hun verkopers een betrouwbare partner kunnen zijn.

Nu ziet u waarom het zo belangrijk is voor Intuiface om ISO 27001 compliant te zijn! Ja, het was een hoop werk, maar de beloning is enorm. En we hebben een cool certificaat dat we in een mooie lijst kunnen stoppen.

Geïnteresseerd in meer details? Laat het ons weten!

Naar een artikel van Intuiface

Ye Visual
Ye Visual

Wij houden je graag op de hoogte met de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en evoluties in de markt.

Wil je meer weten, contacteer ons dan voor al jouw vragen!