Hoe kan een touch screen je helpen in de strijd tegen COVID-19?

Hoe kan een touchscreen je helpen in de strijd tegen COVID-19?

Op vandaag is een goeie hygiënische veiligheid en social distancing van het grootste belang. Touchscreens zijn hierbij een ideaal hulpmiddel! In dit artikel geven we je aan waarom en geven we je de nodige tips om je touchschermen  optimaal veilig te  gebruiken.

Een touchscreen helpt om de sociale afstand te behouden

Touch screens kunnen ervoor zorgen dat de persoonlijke interactie met klanten sterk verminderd, of zelfs compleet uitgeschakeld wordt. Hoe gaat dit in zijn werk?

Je monteert een scherm op een kiosk, binnen of buiten, zodat het vrij toegankelijk is op elk moment van de dag. Door een eenvoudige koppeling kan je al je basismedia omzetten in interactieve inhoud. De koppeling maakt het bovendien mogelijk dat alle gegevens realtime worden bijgewerkt.

Je klant kan dus zelfstandig je aanbod ontdekken, dat bovendien gegarandeerd up-to-date is! Geen brochures meer nodig die reeds door x-aantal voorgangers  werden vast genomen. Door het scannen van een QR-code kan je klant ook alle gewenste informatie veilig mee nemen naar huis.

In combinatie met regelmatige reiniging kan dit voor veel sectoren een veel veiliger alternatief zijn dan de gewone klantinteractie.

Met de nodige aandacht voor hygiëne en regelmatige reiniging, kunnen ze de verspreiding van het coronavirus aanzienlijk verminderen door te helpen de sociale afstand te bewaren.

Bijkomend voordeel voor jou is dat digitale inhoud boeiend is en stimuleer om telkens verder. Je kan je klanten zo aansporen tot extra aankopen, zeker in combinatie met suggesties van gelijkaardige of bijpassende producten.

Een veiliger alternatief voor traditionele knoppen

Touch screens kunnen ook een veel veiliger alternatief bieden voor traditionele knoppen op machines zoals geldautomaten. Traditionele knoppen zijn moeilijk schoon te maken of te desinfecteren. Ze hebben immers een ongelijk oppervlak  met kleine openingen en onderdeeltjes die moeilijker te bereiken zijn tijdens het schoonmaken. Touch displays daarentegen hebben een vlak en gelijkmatig oppervlak en zijn dus makkelijker en grondiger te reinigen. Zo kunnen touchschermen een veiligere vervanging bieden voor conventionele, openbaar gebruikte machines.

Uiteraard blijft het belangrijk de nodige hygiënemaatregelen te nemen. We helpen je met enkele tips.

Tips voor een optimaal veilig gebruik

1. Reiniging en desinfecteer alle openbare touchscreens grondig. Plaats daarom poetsdoekjes en desinfecteermiddel vlakbij je scherm.

2. Om je voor te bereiden op het reinigen van een touch screen, schakel je het apparaat uit (indien mogelijk) of zorg je ervoor dat de software geen valse aanrakingen tolereert terwijl je schoonmaakt.

3. Zorg er voor dat er geen vloeistoffen in het apparaat terechtkomen. Spuit producten nooit rechtstreeks op het scherm. Gebruik in plaats daarvan vochtige doekjes, waarvan het overtollige vocht is uitgeperst.

4. Gebruik alleen niet schurende schoonmaakdoekjes om krassen op het touch screen te voorkomen.

5. Vermijd sterk geconcentreerde alcohol (> 70%), niet verdund bleekmiddel of ammoniakoplossingen, omdat deze verkleuring kunnen veroorzaken.

6. Veeg de oppervlakken af met de juiste doekjes en goedgekeurde schoonmaakproducten en laat ze drogen.

Ook overtuigd van de grote voordelen van een touchscherm in deze uitdagende tijden?

Ye Visual
Ye Visual

Wij houden je graag op de hoogte met de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en evoluties in de markt.

Wil je meer weten, contacteer ons dan voor al jouw vragen!