F.A.Q.

Veelgestelde vragen

en hun antwoorden.

Wat is Digital Signage?

Digital Signage is sterk in opmars als een relatief nieuwe vorm van (interne) bedrijfscommunicatie. Bij Digital Signage worden digitale schermen – al dan niet met touch screen – ingezet om dynamische content weer te geven. Digital Signage creëert een toegevoegde waarde aan de boodschap die je wil aanbrengen, en kan al dan niet gecombineerd worden met statische varianten zoals posters, belettering en panelen.

Waar kan Digital Signage worden toegepast?

Waar je maar wil! Onze schermen en displays kunnen worden ingezet in vele sectoren, waaronder winkels en supermarkten, horeca, bedrijfsleven, openbare ruimtes, musea en tentoonstellingen, etalages, showrooms, noem maar op. We bieden digital signage aan in veel verschillende formaten, met of zonder touch functionaliteit, voor zowel indoor als outdoor.

Is Digital Signage makkelijk in gebruik?

Ja! Onze schermen en displays worden geleverd met een handig Content Management System (CMS). Deze software is erg gemakkelijk in gebruik, en biedt tal van mogelijkheden om je Digital Signage optimaal te gebruiken. Meer informatie over de mogelijkheden vind je op onze pagina Concept, Creatie & Software.

Hoef ik de content telkens manueel aan te passen?

Nee! Onze commerciële schermen en displays beschikken over een LCD paneel, vaak versterkt door een LED backlight, waardoor de mogelijkheid bestaat om deze 24 op 7 te gebruiken voor meer dan 70.000 uren. Verder kan in de Digital Signage software een planning worden opgemaakt, zodat je op voorhand kan beslissen welke content wanneer wordt getoond. Natuurlijk kan je de getoonde inhoud ook aanpassen zonder software, dankzij de plug & play functionaliteit.

Geven jullie training voor de Digital Signage software?

Ja! Om te zorgen dat je de Digital Signage software volledig onder de knie krijgt, geven we standaard een basis training. Indien er na de training nog vragen zijn over de werking van de software, zijn we steeds bereikbaar om deze voor jou te beantwoorden.

Maken jullie zelf content/video?

Ja! Indien gewenst kan onze designer voor jou de nodige lay-out en content voorzien. Beelden en foto’s kunnen makkelijk worden aangeleverd, en het ontwerp en de content worden in samenspraak met de klant ingevuld.

Is er een handleiding voor de Digital Signage software?

Ja! Er is een Nederlandstalige handleiding voor de Digital Signage software beschikbaar, waarin alle basisprincipes en de werking van de software worden uitgelegd. Verder zijn er ook tal van Engelstalige video-tutorials die we jou kunnen aanleveren.

Is de licentie voor de Digital Signage software inbegrepen?

Ja! Per scherm met ingebouwde Media Player is de licentie inbegrepen in het totaalpakket. Meer informatie kan je terugvinden op onze webpage ‘Concept, Creatie en Software‘ of door ons te contacteren via info@yevisual.be.

Is er garantie op de displays / media players / software?

Ja! Alle informatie over de garantie op onze producten kan je terugvinden in onze verkoopsvoorwaarden.

Wat zijn de voordelen van Digital Signage?

Dankzij de bewegende beelden en het interactieve aspect van Digital Signage trek je meer aandacht. Op die manier kunnen toevallige voorbijgangers sneller klanten worden. De klantbeleving wordt sterker, en er kan sneller aangezet worden tot actie.

Verder kan je zelf je boodschap bepalen, op elk moment van de dag. Hierdoor kan je inspelen op het gedrag van klanten of voorbijgangers.

Onze schermen en displays kunnen meer dan 70.000 uren 24/7 worden gebruikt. Hierdoor ben je steeds zichtbaar, ook op momenten waarop je normaal gesloten bent.

Kan ik een gewone televisie gebruiken voor Digital Signage?

Nee! Op het eerste gezicht lijken een scherm voor Digital Signage en een televisie goed op elkaar. Een Digital Signage scherm is echter speciaal ontworpen voor commerciële doeleinden, terwijl een televisie dit niet is.

DS schermen zijn ontworpen om 24/7 in gebruik te blijven. Bij langdurig gebruik hebben televisies last van beeldretentie en kleurproblemen doordat het LCD-paneel oververhit raakt. DS schermen beschikken over gespecialiseerde ventilatiesystemen.

Verder hebben DS schermen geen externe knoppen of bedieningselementen, in tegenstelling tot een televisie.

Nog een groot verschil is dat DS schermen over een interne mediaspeler beschikken, die op maat gemaakte software kunnen uitvoeren.

Verder is een DS scherm geoptimaliseerd naar lichtomstandigheden en kijkafstanden en -hoeken, terwijl dit bij televisies niet het geval is.

Het is dus zeker afgeraden om Digital Signage te voorzien op een gewone televisie.

Zijn niet al je vragen beantwoord?

Neem contact met ons op of vraag je demo aan.