5 manieren om met digital signage de omzet in je horecazaak te verhogen

5 manieren om met digital signage de omzet in je horecazaak te verhogen.

Ye Visual Blog - Advies

Je hebt een horecazaak en je zoekt een meer dynamische manier om met je klanten te communiceren? Digital signage is de perfecte manier om daarvoor te zorgen. Levendige kleuren en optische helderheid, het tegelijk tonen van jouw afbeeldingen en video’s, het eenvoudig updaten van jouw signalisatie… Binnenkort wordt digital signage dé standaard binnen de horeca.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on print
Share on email

Hoe kan je digital signage nu het best inzetten?

Als digitaal menu

Het merendeel van klanten in horecazaken zegt dat een eenvoudig te lezen menu één van hun grootste prioriteiten is. De inhoud van de digitale schermen kan op voorhand worden ingepland, zodat de digital menu boards de hele dag door automatisch worden aangepast om aan de behoeften van de klanten te voldoen. Je kan echter ook steeds à la minute je menu wijzigen. Handig als je een gerecht niet meer in voorraad hebt of net wenst aan te prijzen!

Ye Visual biedt kosteneffectieve digitale menuborden aan met smalle randen, perfect naast elkaar te gebruiken. Sommige restaurants vervangen ook het traditionele menu aan hun ingang door een outdoor display om de mogelijkheden te laten zien.

Als publiekstrekker

Eén van de meest onderbenutte ruimtes in restaurants en café’s zijn de ramen. In vele bedrijven en winkels functioneren deze als een belangrijke advertentieruimte. Op die manier worden voorbijgangers geïnformeerd en geïnspireerd, en worden ze klant, mogelijks zelfs onmiddellijk.

Ook horecazaken kunnen dankzij digital signage op deze boot springen. De Digital Posters met hoge helderheid trekken sowieso de aandacht van de voorbijganger. Bovendien zijn deze types digitale posters speciaal ontworpen om de helderheid van de zon tegen te gaan.

Als verkooptool

Digital signage is een geweldig verkoopinstrument. Een van de meest effectieve toepassingen is het gebruik ervan als verkooppunt in bijvoorbeeld snelrestaurants. Studies hebben aangetoond dat POS Advertising Displays in vergelijking met andere methodes, de merkherkenning drastisch verhogen, en dat digital signage ervoor kan zorgen dat kopers van idee veranderen. Met gerichte advertenties kan je klanten dus gaan beïnvloeden om last-minute impulsaankopen te doen bij de kassa.

Om eten en drinken te bestellen

Een grote trend die we de afgelopen jaren in de horeca hebben vastgesteld, is de installatie van nieuwe touch screen displays om een bestelling door te geven in bijvoorbeeld de McDonalds restaurants. Met behulp van digital signage met touch functionaliteit kunnen klanten op een erg eenvoudige manier bestellen en betalen. Het bestelproces verloopt een stuk sneller, eenvoudiger en efficiënter. Daar is niet enkel de klant bij gebaat. De ondernemer in kwestie kan zodoende zijn personeel efficiënter gaan inzetten en een andere rol toebedelen in plaats van bij de kassa.

Als advertentieruimte

De laatste manier lijkt het meest voor de hand liggend. Digital signage is een een geweldige manier om producten op de markt te brengen en te verkopen. Heb je een speciale promotie of een nieuw item op je menu? Gebruik dan opvallende advertenties in jouw restaurant om je klanten te informeren. Digital signage heeft reeds bewezen een grote omzetstijging te realiseren in een heel aantal zaken.

Bovenstaande zijn natuurlijk slechts enkele manieren waarop je digital signage in de horeca kan gaan gebruiken. Slimme ondernemingen gebruiken digital signage om contacten te leggen met hun (potentiële) klanten en om het bestelproces van de zaak een pak vlotter te laten verlopen. En nu kan jij dit ook!

Meer info over dit artikel?

Leg ons gerust je vraag of je probleem voor, wij hebben de nodige expertise in huis en helpen je met veel plezier verder!

Download hier onze brochure

Zelf onze digital signage ontdekken?

Op de Ye Visual Experience Days kan je alle voordelen en mogelijkheden van interactieve digital signage ontdekken. Laat je inspireren en word een voorloper in jouw sector! Inschrijven kan via onderstaande knop.

Misschien vind je volgende artikels ook interessant

Blijf je graag op de hoogte?

Aarzel niet om je in te schrijven op onze nieuwsbrief!