Sign & Print Expo 2019

Sign & Print Expo 2019

Ye Visual Blog - Evenement

Sign & Print Expo is terug achter de rug, na drie dagen met erg veel bezoekers en een grote lijst standhouders en sprekers. Wij bezochten het event in Gorinchem op de tweede dag, woensdag 27 maart, en zagen dat het er goed druk was.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on print
Share on email

Een kort verslag over Sign & Print Expo 2019

De evenementenhal in Gorinchem werd voor drie dagen omgebouwd tot het centrum van de sign- en printsector in de Benelux. De beurs stond dit jaar in het teken van ‘de toekomst van grafimedia en visuale communicatie’ en had als thema ‘street art – kunst met een boodschap’. Naast de aangepaste huisstijl van het evenement en enkele live street art artiesten zagen we het thema verder niet erg vaak opduiken.

De vele standhouders pakten echter des te meer uit met hun eigen nieuwigheden, waarin de focus vaak werd gelegd op begrippen als duurzaamheid, automatisering, digitalisering en creativiteit. Deze en nog meer thema’s zoals ‘omnichannel communicatie’ kwamen terug bij de keynote sprekers die dagelijks te bezichtigen waren in het Expo Theater, achterin de hal.

Wie voor hardware naar de beurs is getrokken, komt zeker aan zijn trekken. De beurs introduceerde vele nieuwkomers in de Benelux: van grootformaat printers zoals de Roland TrueVIS VG2 en de Océ Arizona printer uit de 1300 series van Canon, tot de Summa F3232 vlakbedsnijtafel bij Vink VTS. Ook verschillende nieuwe DTG-printers werden op de beurs getoond. De jongste machines werden maar al te graag gedemonstreerd aan de hand van vele printstalen en schitterende eindproducten.

Ook 3D printing, digital signage en de lichtindustrie werden niet achterwege gelaten. We zagen er de grootste 3D printer op de markt van Digital Dot, vele dynamische lichtoplossingen door onder andere het Belgische Vivalyte, smart signage, clipsystemen met backlight voor textielframes, noem maar op.

Naast de tonnen hardware en kennisoverdracht, was er ook ruimte genoeg om te netwerken en om persoonlijke contacten te onderhouden, onder andere op stands van verschillende brancheorganisaties. Ook qua beleving is de expo de moeite waard. Zo kon je er naast het bezichtigen van live graffiti artiesten, ook deelnemen aan verschillende wedstrijden georganiseerd door de standhouders (van behangen tot appliceren), of kon je er gepersonaliseerde gadgets mee naar huis nemen (voor wie altijd al eens op de cover van het sign+ magazine wou staan).

Voor wie niet genoeg kan krijgen van de Sign & Print Expo, werd tijdens het evenement een interessante bekendmaking gedaan: de spin-off Sign & Print Festival gaat door op 11 en 12 maart 2020, terug in Gorinchem. De nadruk wordt bij het toekomstige evenement eerder gelegd op applicaties en substraten, in plaats van op machines. Aan de effectieve invulling wordt nog hard gewerkt, maar het is nu al duidelijk dat de creatieve geesten een podium aangeboden zullen krijgen op dit belevingsevent.

Meer info over dit artikel?

Leg ons gerust je vraag of je probleem voor, wij hebben de nodige expertise in huis en helpen je met veel plezier verder!

Download hier onze brochure

Misschien vind je volgende artikels ook interessant

Blijf je graag op de hoogte?

Aarzel niet om je in te schrijven op onze nieuwsbrief!