Indumation 2019

Indumation 2019

Ye Visual Blog - Evenement

Indumation.be is het grootste Benelux-treffen voor industriële automatisering, digitalisatie en innovatie, en mag zich met recht en reden het ‘Tomorrowland van de industrie’ noemen. De beurs is een initiatief van Invent Media, Agoria en Indumotion.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on print
Share on email

Een kort verslag van Indumation 2019.

Na een succesrijke editie in 2017 kondigde Indumation.be zich aan als de snelst groeiende Benelux-beurs voor industriële bezoekers. Dat de vijfde editie – die van 6 tot 8 februari werd georganiseerd in 4 hallen van Kortrijk Xpo – een succes was, werd onmiddellijk duidelijk.

Indumation 2019 klokte af op 9.076 professionele bezoekers, met daarenboven nog eens 1.338 studenten uit de 3e graad technisch onderwijs. Na de bezoekerstoename met 33% tijdens de vorige editie in 2017 brak de vakbeurs voor industriële automatisering, optimalisering en innovatie haar eigen record: 16% meer professionals en een duidelijke verdubbeling wat het aantal studenten betreft.

Factoren die bijdragen tot dit succes zijn onder andere de gunstige conjunctuur, de algemene trend tot innoveren, automatiseren en digitaliseren, en zeker ook de 220 Europese technologiespelers die het allernieuwste en beste op gebied van automatiseringstechnologie, componenten, software, oplossingen en motion-control exposeerden. Daarnaast kon je er deelnemen aan een goed gestoffeerd evenementenprogramma met onder meer 16 expert classes, interactieve demo’s en de uitreiking van de Made Different Factory of the Future Awards.

7 technologieroutes vormden de leidraad voor zowel kleine als uiterst complexe automatiseringsprojecten, waarbij alles gerangschikt werd volgend thema, of het nu om componenten of technologie (voor sensoring, vision, motion control…) ging.

Daarnaast was er nog veel meer te beleven in de Connectivator Zone (Connect-Integrate-Innovate), waar competentiecentra, hogescholen en bezoekers samen kwamen in de meest geavanceerde en neutrale learn hub van België rond het thema smart, connected and integrated industry.

De organisatoren blikken tevreden terug op deze editie, maar blijven met de voeten op de grond. De datum van de volgende editie in 2021 werd wel reeds meegedeeld: houd zeker 3 tot en met 5 februari 2021 vrij in de agenda.

Ook Ye Visual kan tevreden terugkijken op Indumation 2019. Ook voor deze vijfde editie werd opnieuw gerekend op onze hoge productiecapaciteit en zin voor kwaliteit om op enkele dagen tijd alle standen van het nodige groot formaat printwerk te voorzien. Er werd vooral gebruik gemaakt van de brandvertragende versie van de PVC Frontlit doeken, wat de perfecte keuze is om grote achterwanden te bedrukken in één stuk. Hierdoor kon indumation perfect de aandacht van het volk trekken en de bezoekers informeren over de meest nuttige info. Twee vliegen in één klap! Bekijk zeker even de foto’s om een glimp op te vangen van de hoogtechnologische hoogstandjes én van het kwaliteitsvolle drukwerk die op de beurs tentoongesteld werd.

Meer info over dit artikel?

Leg ons gerust je vraag of je probleem voor, wij hebben de nodige expertise in huis en helpen je met veel plezier verder!

Download hier onze brochure

indumation

Misschien vind je volgende artikels ook interessant

Blijf je graag op de hoogte?

Aarzel niet om je in te schrijven op onze nieuwsbrief!