Promotie Etalage Display

5 voordelen van digital signage

Ye Visual Blog - advies

Digital signage displays kennen alsmaar meer toepassingen in allerlei sectoren. Vele grote bedrijven maken reeds gebruik van een moderne digitale display in hun inkomhal, en als je naar een fastfoodrestaurant gaat tref je een sector aan die de digitale verandering al helemaal heeft omarmd. Misschien denk je al “ja maar, mijn zaak is helemaal niet van dat niveau”. Wel, let dan maar eens goed op de volgende keer dat je een frituur, een apotheek, of de wachtkamer van een dokter binnen stapt. Wedden dat minstens 1 van hen ook reeds een beeldscherm aan de muur heeft hangen?

Het zijn allemaal voorbeelden van ondernemers die de voordelen van digitale beeldschermen hebben ontdekt. Wij sommen ze even voor je op.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on print
Share on email

De voordelen van digital signage

Pas je inhoud snel aan

Een van de belangrijkste voordelen van digital signage is dat de inhoud onmiddellijk kan worden bijgewerkt: Als vastgoedmakelaar geef je een pand dat in optie is in een vingerknip een andere status. Een product dat je te veel in voorraad hebt kan je onmiddellijk gaan promoten, of een prijswijziging in je menu maak je direct kenbaar. Bij slecht weer kan je een regenjas aanprijzen, en wanneer de zon schijnt zet je een zomers kleedje in de schijnwerpers.

Met digital signage is dit proces snel en eenvoudig: een afbeeldingsbestand kan van op eender welke plaats worden bewerkt en vervolgens online of via USB op het scherm worden geplaatst. Geen afbeeldingen meer drukklaar te maken en aan een drukkerij te bezorgen, om pas enkele dagen later het resultaat in handen te krijgen.

Met beeldschermcommunicatie kan je ook snel en efficiënt reageren op marktomstandigheden. Je kan bijvoorbeeld gemakkelijk twee advertenties op voorhand maken en de juiste publiceren afhankelijk van het resultaat van een voetbalwedstrijd of de weersomstandigheden.

Trek de aandacht van je publiek

Het menselijk brein verwerkt veel sneller beelden dan tekst en bewegend beeld trekt tot 4x meer de aandacht. Bovendien kan je met bewegende beelden een echte wow-factor gaan creëren: Plaats je etalage in de aandacht door het tonen van dynamisch beeldmateriaal.  Of inspireer je klant met beelden van je mooiste projecten of een bedrijfsvideo die je laat zien in je inkomhal of aan je beursstand.

Een digital signage scherm kent een veel hogere helderheid dan een gewone tv bijvoorbeeld. Hierdoor is je boodschap veel duidelijker leesbaar, zelfs in direct zonlicht. Daarnaast is de kijkhoek van een dergelijk scherm veel breder en de kijkafstand veel groter. Aan de aandacht van een voorbijganger ontsnappen is dus bijna onmogelijk!

Je kan een interactieve ervaring bieden

Vandaag oriënteert de consument zich online. Op de winkelvloer of in je ontvangstruimte kan je diezelfde beleving aan je klant aanbieden dankzij touchschermen. Gepersonaliseerde inhoud op maat van iedere bezoeker en inspelen op de realtime verwachtingen zorgt voor beleving en maakt je zaak aantrekkelijk.

Touchscreens werken uitstekend als onderdeel van de verkoop: een verkoopmedewerker kan makkelijk inspelen op de behoeftes van de klant en inspireren met beelden die heel nauw aansluiten bij de realiteit.

Een selfservicekiosk waarin de klant alle mogelijkheden kan ontdekken is eveneens een ondersteuning van het verkoopproces. Terwijl jij een andere klant helpt, is de volgende al snel bezig op het scherm dat zo een ideale eerste informatiebron vormt. 

Als bedrijf kan je een interactief touchscherm in je vergaderzaal hangen, waarbij je naar hartelust kan presenteren en brainstormen. Video’s, afbeeldingen en audiobestanden opgeslagen op je smartphone, tablet, laptop of pc, plaats je rechtstreeks op het scherm. Na interactieve bewerking ervan kunnen de bestanden eenvoudig terug worden gedeeld tussen de display en een onbeperkt aantal externe apparaten.

Bereik je doelgroep op het juiste moment

De planningssoftware geeft je de mogelijkheid om advertenties en informatie dynamisch en flexibel weer te geven, telkens aangepast in functie van het tijdstip van de dag, week of maand.

Zo kan je verscheidene producten op 1 en dezelfde plaats promoten, hetzij door verschillende beelden in éénzelfde loop af te spelen, hetzij door planmatig in te stellen welke beelden gedurende welke uren, dagen of weken moeten worden afgespeeld. Mensen die geregeld voorbij komen krijgen zo telkens een ander beeld te zien.

Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om in het weekend een ander beeld te laten verschijnen dan in de week. Maak promotie voor vrijetijdskledij of avondjurken in het weekend, en plaats de maatpakken op de voorgrond tijdens de week. Een restaurant kan ‘s ochtends de ontbijtproducten weergeven,’ s middags overschakelen op lunchspecials en ‘s avonds het dinermenu aanprijzen.

“Een heel gedoe” denk je? Niets van, je kan alles op voorhand netjes planmatig instellen, zo gewenst dagen, weken of zelfs maanden op voorhand.

Laat je verkoop stijgen en kosten dalen

Het grootste voordeel hebben we bewaard voor het laatst.

Het is bewezen dat de toevoeging van digital signage heeft geleid tot meer verkopen, meer impulsaankopen en extra terugkerende bezoeken. Een aangename sfeer en mooi kader laat je klant langer en meer in je zaak vertoeven en creëert een betere band tussen je klant en je merk, wat zich uiteindelijk vertaalt in een betere verkoop!

Evenzeer kan een self service kiosk op een eenvoudige manier al heel wat info aan je klant bieden of zelfs het bestelproces integraal afwerken. Dat bespaart tijd van je medewerkers en betekent voor jou een verlaging van de kosten op termijn.

Conclusie

De toekomst is digitaal, op alle vlakken, je kan dus maar beter voorbereid zijn. Investeren in deze technologie is er bovendien één waar je bedrijf nog jaren van zal profiteren.

Meer weten? Contacteer ons via signage@yevisual.be of raak verder geïnspireerd op https://yevisual.be/sectoren.

Meer info over dit artikel?

Leg ons gerust je vraag of je probleem voor, wij hebben de nodige expertise in huis en helpen je met veel plezier verder!

Download hier onze brochure

Benieuwd wat voor jou de concrete voorbeelden zijn?

Wil je meer te weten komen over de concrete voordelen van digital signage voor jouw zaak?  Of ben je overtuigd om gebruik te maken van digital signage?

Zelf onze digital signage ontdekken?

Op de Ye Visual Experience Days kan je alle voordelen en mogelijkheden van interactieve digital signage ontdekken. Laat je inspireren en word een voorloper in jouw sector! Inschrijven kan via onderstaande knop.