10.000 stappen - Vloerstickers

10.000 stappen - Vloerstickers

Ye Visual Blog - Onze Producten

Tegenwoordig zijn de apps met stappenteller en de activity trackers niet meer uit ons dagelijks leven te denken. Het wordt alsmaar duidelijker dat we veel moeten bewegen om gezond en fit te blijven, zowel lichamelijk als geestelijk. Bewegen doen we elke dag, door te stappen. Maar zetten we wel stappen genoeg?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on print
Share on email

Het belang van bewegen.

Volgens 10.000 stappen, een initiatief van het Vlaams instituut voor gezond leven, is stappen een heel laagdrempelige en goedkope vorm van bewegen. De Japanse onderzoeker Dr. Hatano toonde aan dat 10.000 stappen gespreid over een hele dag de gezondheid fundamenteel kunnen verbeteren. Je kan dus toch voldoende bewegen, ook al ben je nog niet klaar om te sporten. Een eenvoudige manier om dag in dag uit meer te bewegen is meer stappen zetten. Stappen kan je overal: thuis, tijdens verplaatsingen (verkeer), in je vrije tijd, op het werk…

Voldoende stappen zetten tijdens de werkuren? Het kan zeker, ook al heb je een bureaujob waarbij het lijkt alsof je de hele dag stil hoeft te zitten. Naast een heleboel algemene beweegtips en tips voor thuis, in de vrije tijd of op alledaagse verplaatsingen, vinden we op de website https://10000stappen.gezondleven.be ook tips terug om meer te bewegen op het werk.

Enkele tips zijn heel vanzelfsprekend. Zo wordt aangeboden om met de fiets of te voet naar het werk te gaan, indien dit haalbaar is. Je beweegt er niet alleen mee, maar je kan ook je hoofd leegmaken voor of na een drukke werkdag. Verder wordt aangeraden om openbaar vervoer te combineren met beweging, om je auto wat verder te parkeren, om de trap te nemen in plaats van de lift of om de printer iets verderop te plaatsen, zodat je ten eerste naar de printer moet wandelen, maar zodat je ook minder gestoord wordt door het lawaai die de het apparaat veroorzaakt.

Af en toe eens een collega gaan opzoeken en al wandelend telefoneren, brengt ons naadloos bij een erg interessant idee, een idee dat in onze ogen meer uitgevoerd kan worden: de introductie van vergaderwandelingen. Brainstormen in een muf lokaal, allemaal samen, daar ontstaan zelden de meest schitterende ideeën. Heb je iets te bespreken met een collega? Doe dit dan al wandelend! Buiten krijg je frisse lucht en dwarrelen de oplossingen vanzelf je hoofd binnen.

Wij zijn niet enkel begaan met de kwaliteit van het printwerk die wij leveren, maar ook met de gezondheid van onze klanten, en zijn daarom enorm te vinden voor de boodschap die 10.000 stappen wil verspreiden. Om die reden hebben we dit initiatief alvast een stap vooruit geholpen door hen van stevige vloerstickers te voorzien! Op die manier hebben ze meer visibiliteit buiten, en kunnen ze promotie voeren door aandacht te trekken.

We geven je graag een kleine inkijk in de productie van de vloerstickers. Ben je benieuwd naar het proces en naar het resultaat? Bekijk dan zeker onderstaande video!

Meer info over dit artikel?

Leg ons gerust je vraag of je probleem voor, wij hebben de nodige expertise in huis en helpen je met veel plezier verder!

Download hier onze brochure

Misschien vind je volgende artikels ook interessant

Blijf je graag op de hoogte?

Aarzel niet om je in te schrijven op onze nieuwsbrief!